YO2BBB – SILENT KEY

YO2BBB-George

            S-a nascut in 16.03.1938 in Cobia de Jos, jud. Dambovita.

            In anul 1945 s-a mutat cu familia in Comuna Dobra, jud. Hunedoara unde a absolvit cursurile scolii primare.

            In anul 1955 a terminat cursurile la Scoala Medie Tehnica de la Alba Iulia  obtinand calificarea de tehnician in mecanizarea agriculturii. A fost repartizat la G.A.S. Arad, unde a muncit pana in anul 1957.

            La Arad a facut scoala de zbor fara motor si perfectionare la Clinceni-Bucuresti. A fost pasiunea tineretii iar nostalgia a ramas tot restul vietii.

            In anul 1959 a fost incorporat la Unitatea Militara de la Buzau- parasutisti si apoi la Unitatea T. Vladimirescu de la Bucuresti. Zile frumoase si activitate placuta.

            In anul 1962 a fost repartizat in administratia de stat ca secretar la primariile comunelor Pojoga, Lapugiu de Jos si apoi Ilia. In acest timp a absolvit la Cluj, cursurile facultatii pentru administratia de stat. A lucrat pe rand la aceste primarii pana in anul 1967 cand a fost detasat ca inspector in sectorul administratia de stat la Consiliul Judetean Hunedoara.

            La o intrunire a lucratorilor din administratia de stat, D-l Joseff Paolatio, care era Secretar la FRR a facut o expunere despre radioamatorism si de atunci pana acum a ramas radioamator. In anul 1969 a primit autorizatia de radioamator cu indicativul YO2BBB.

            In anul 1969 a preluat functia de instructor sportiv la Directia Judeteana de Sport Hunedoara, in calitate de sef al Radioclubului Judetean Hunedoara pana in anul 2001 cand a fost pensionat.

            A continuat totusi sa lucreze in calitate de sef radioclub pana in anul 2006, cand Radioclubul Judetean Hunedoara a fost desfiintat   

In anul 2006, impreuna cu alti noua radioamatori a infiintat Clubul Sportiv Silver Fox, care a continuat traditiile radioclubului judetean.

            In perioada de activitate ca radioamator a fost membru al Biroului Federal al FRR si o perioada de 5 ani antrenor  al lotului national de RGA si al lotului de RTG.

            A condus lotul national de RGA la competitii internationale in Cehoslovacia, Jugoslavia, Republica Democrata Germana, Bulgaria si URSS. In conditiile de atunci sportivii nostrii se clasau in primele locuri. Ce zile frumoase.        In anul 1986 in Jugoslavia la Saraevo s-a cucerit primul titlu de campion mondial la RGA prin sportiva Faget Natalia. Aceasta a primit titlul de Maestru al Sportului, iar YO2BBB titlul de Antrenor Emerit.

Este o mare pierdere pentu clubul nostru, dar nu va fi uitat. Dumnezeu sa-l odihneasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*