YO2DD – Jula Dorel

Jula  Dorel

ex YO2LMW – Didi

      M-am nascut in comuna Gurahont, judetul Arad la 26 mai 1965 unde am absolvit si cursurile scolii primare.

      Liceul l-am facut la Arad, un liceu cu profil electrotehnic CFR –            Liceul Ind. Nr.3, eu terminand specialitatea TTR (Telefon,Telegraf, Radio), locatie unde am inceput sa indragesc construirea montajelor electronice si tainele transmisiilor radio. Tot in aceasta perioada am auzit si primele transmisii de radioamatori pe un receptor sincrodina in banda de 80m.

       In 1983 la terminarea liceului am primit repartitie la Deva, Regionala CFR Timisoara – Districtul 1 TTR Deva, aici avandu-l coleg pe YO2BPR prietenul nostru Nelu.

       In toamna lui 1983 am plecat in armata la UM02928 Oradea – batalion de graniceri, compania transmisiuni dar din pacate sau poate din fericire am fost telefonist – cetralist si nu radiotelegrafist (plutonul radio era cel mai f..recat HI!), comandantul plutonului radio era Lt. Iancu – YO5CUU.

       La venirea din armata YO2BPR a fost cel care m-a insotit pentru prima data la radioclubul judetean prezentandu-ma si recomandandu-ma pentru radioamator receptor  d-nului George (Sefu, cum il stim toti) YO2BBB, seful radioclubului.

       In 1989 am primit autorizatia de radioamator receptor si indicativul de receptor : YO2 – 1928HD.

       La CFR am lucrat pana in toamna lui 1991 cand m-am angajat la STS (Serviciul de Telecomunicatii Speciale) unde am fost maistru militar.

      Intre anii 1994 – 1996 am facut Scoala Postliceala de Telecomunicatii Deva, specialitatea – tehnician telecomunicatii.

      Primul examen de radioamator de emisie l-am dat la Timisoara in 1997 avandu-l coleg de banca pe YO2LOH – nea Bela, an in care am primit autorizatia de radioamator emitator – incepator si indicativul radio – YO2LMW.

      In primavara lui 2007 am ramas in „vacanta mare”(asa a fost sa fie) si bineinteles,  timpul acordat traficului radio, desi inca mai lucrez, a crescut simtitor reusid multe DX-uri interesante.

      In 2011 am obtinut clasa a-I-a de autorizare si din iulie 2013 sunt membru YO DX CLUB # 437.

      Ca si hobby cred ca-mi ajunge unul(si bun) RADIOAMATORISMUL.

      Salutari la toti HAM-ii radio si nu numai

          YO2LMW

                            73’s Didi     

YO2LMWDorel 1Dorel 2Dorel 3

La Simpo HD

lmw1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Picture 041 Picture 038

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

The Home of FOX HUNTING