REFERAT al sedintei Consiliului Director

REFERAT

Încheiat astăzi 22.04.2019 în sedinta Consiliului Director.

Sunt prezenti: Pantilimon Marius –presedintele clubului, Marton Alexandru,  Florin Firescu, Angelescu Paul, Suta Ovidiu, Popa Dorian, Donca Mircea, Pantilimon Gheorghe.

Adunarea este statutara.

Au participat ca delegati radioamatori de la , Rapoltu Mare, Deva.

In cadrul sedintei Consiliului Director la punctul 1 al ordinii de zi s-a prezentat si discutat raportul intocmit de YO2BBB Pantilimon George, precum si raportul intocmit de Mihai Carol YO2LXW .

Domnul Suta Ovidiu, in calitate de secretar, da citire referatului intocmit de Pantilimon Gheorghe YO2BBB cu privire la evenimentele care au avut loc in perioada 11 – 17.04.2019, cand au avut loc discutii critice si defaimatoare la adresa clubului in benzile de radioamatori, discutii referitoare la gasirea unor QSL-uri la piata de vechituri din Lupeni initiate de catre radioamatorii Dragulescu Emil YO12BMK si Corseanschi Liviu YO2LEO. Din cauza acestor comentarii situatia incerta a fost facuta publica atat radioamatorilor romani cat si secretarului federatiei.

Membri Consiliului Director au luat cuvantul si au aratat ca prin aceste atitudini s-a incalcat statutul clubului de catre cei doi radioamatori amintiti mai sus si ca aduce atingere imaginii asociatiei.

Conform statutului asociatiei la art. 34 si art.35

 Art.34. Obligaţiile membrilor:

  1. respectarea statutului, a regulamentelor specifice şi a regulamentelor interne ale asociaţiei este obligatorie pentru fiecare membru;
  2. să nu aducă prejudicii de imagine asociaţiei, organelor de conducere ale asociaţiei şi celorlalţi membri;
  3. să dea dovadă de o comportare demnă, civilizată şi corectă faţă de conducere şi membrii asociaţiei;

Art.35. Sancţiuni:

  1. avertisment verbal;
  2. avertisment scris;
  3. retragerea calitatii de membru al clubului

Au luat cuvantul pe rand toti membrii Consiliului Director si au fost de acord ca aceste atitudini sa fie pedepsite.

In privinta domnului Corseanschi Liviu YO2LEO care a promovat o atitudine defaimatoare clubului in benzile de radioamatori s-a propus si s-a votat in unanimitate retragerea calitatii de membru al clubului. Totodata acestuia i se va restitui cotizatia aferenta anului 2019, respectiv 50lei prin mandat postal la adresa acestuia de domiciliu.

In ce priveste atitudinea si actiunile domnului Dragulescu Emil, s-a propus si membrii Consiliului Director au votat in unanimitate sanctionarea radioamatorului cu avertisment scris.

In cuvantul sau domnul Zoltan Alexandru YO2LAN a cerut ca referatul sedintei sa fie publicat pe site-ul asociatiei si citit la QTC-ul local. Scopul acestei actiuni este acela de a se aduce la cunostinta membrilor clubului abaterile savarsite si faptul ca statutul asociatiei nu permite atitudini improprii care sa aduca prejudicii de imagine asociatie, organelor de conducere si celorlalti membri. Renumele clubului se cladeste si se consolideaza in timp, orice divagare de la principiile acestuia din partea unui membru trebuie corectata imediat. Este foarte usor sa strici imaginea asociatiei prin aceste discutii nelalocul lor si mai ales in benzile de radioamatori unde trebuie sa domneasca fair play-ul si buna cuviinta.

Pe de alta parte in continutul Legii privind unele măsuri sancționatorii în domeniul radiocomunicațiilor efectuate de radioamatori aprobat de ANCOM la art. 4 obligatiile radioamatorilor se precizeaza printre altele:

(2) Titularul unei autorizații de radioamator are următoarele obligații:

..

  1. să nu transmită date şi informaţii ce nu au legătură cu activitatea de radioamator ori care au caracter comercial sau a mesajelor care conțin cuvinte sau expresii indecente sau insultătoare;

..

  1. să efectueze reglajele la emițătorul stației de amator doar cu utilizarea unei antene artificiale neiradiante;

Este bine ca membrii clubului sa ia aminte la aceste prevederi sa si le insuseasca pentru a le cunoaste si aplica in activitatea lor de radioamatori.

In raportul sau, raport prezentat de asemenea celor prezenti, domnul Mihai Carol YO2LXW a prezentat exact acest aspect al lipsei fair play-ului din activitatea unor radioamatori, radioamatori care din pacate sunt si membrii ai clubului, care in mediul radio depasesc de multe ori limitele date de calitatea de radioamator.

Consiliul Director

Pentru conformitate, secretar

Suta Ovidiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*