YO7YN – Creanga Mugurel

Despre mine – YO7YN (ex. YO7GDB)

– Născut în 1961, în orașul Gura – Humorului, jud. Suceava

– După activități desfășurate la cercurile de  electronică și „vânătoare de vulpi” la Casa Pionierilor Gura – Humorului, am aflat despre radioamatorism. Am început să frecventez Radioclubul Casei Pionierilor din orașul Gura – Humorului, unde m-am inițiat în radioamatorism și m-am pregătit în vederea susținerii examenului de radioamator.

– Am devenit radioamator autorizat (receptor) în anul 1978, cu indicativul YO8-8163/SV. După ce am îndeplinit condițiile cerute la vremea respectivă, în anul 1983 am susținut examenul pentru radioamatori de emisie – recepție, obținând clasa a III-a. În timp, am susținut examenele necesare și din anul 2000 sunt radioamator autorizat clasa I-a .

– Primul indicativ de emisie – recepție a fost YO7GDB, primit în anul 1990, după ce m-am stabilit la Rm. Vâlcea. Aici am efectuat primele legături radio cu o stație radio de emisie – recepție construită de mine în regim home-made pentru benzile de US – 3,7 MHz și 7 MHz. Ulterior am achiziționat o stație A412, cu care am efectuat trafic radio benzile de radioamator – US. Dotarea tehnică a suferit periodic up-grade, în acest moment având în dotare echipamente pentru US și UUS: Transceiver TEN-TEC 565 Orion, Yaesu FT-2000, ICOM 746, ICOM 7000, TH 9800, Alinco DJ-MD5, ICOM E90, iar ca „vitamine” – liniare home – made.   

– De-a lungul timpului, am desfășurat diverse activități în domeniul radioamatorismului, principala activitate desfășurată fiind cea de construcție echipamente pentru radioamatori, în principal amplificatoare de putere. În anul 2018 am participat la Campionatul Național de Creație Tehnică, unde am obținut locul 2 și titlul de vicecampion național la secțiunea echipamente pentru U.S. Tot în același an am obținut diploma „Sportivul anului 2018 – secția Radio” oferită de DJST Vâlcea în parteneriat cu primăria Rm. Vâlcea.

În anul 2020 am participat din nou la Campionatul Național de Creație Tehnică, la 2 secțiuni: echipamente radio pentru U.S. și echipamente radio pentru U.U.S. La ambele secțiuni am obținut locul I și titlul de campion național.

Printre alte activități desfășurate mai pot enumera:

  • am inițiat și organizat împreună cu radioamatorii vâlceni diploma „Eclipsa – 99”, în perioada eclipsei totale de soare din 1999.
  • am inițiat și organizat în anul 2020 diploma „Principatul Moldovei” cu ocazia împlinirii a 660 de ani de la prima atestare documentară a Moldovei independente.

În anul 2021 am schimbat indicativul, actualmente fiind autorizat cu indicativul YO7YN. În acest moment sunt membru în cadrul Clubului Sportiv Silver Fox – Deva.

The Home of FOX HUNTING