YO2CXJ – Angelescu Paul-Ginel

YO2CXJ

Activitatea de radio am inceout-o prin 1962, cu constructia receptoarelor cu galena si singura statie receptionata era radio Nikopole din LZ.  In vara anului 1964 fiind in vizita la YO3CR Vasile Ilias, am aflat ce inseamna radioamatorismul. Am fost indrumat la YO9HF si YO9PC, cei mai apropiati radioamatori, de la care,  in decursul anilor,  m-am format ca radioamator incepator.

In iunie 1968, cand am implinit 14 ani, am fost autorizat receptor cu indicativul YO9-17408/TR.

Cu antena VS1AA de 41 m. si un receptor Tesla,  la care pe oscilator am montat un variabil pentru extinderea benzii de 40 m. , ascultam Dx-uri in AM, pe care astazi (de cand sunt emitator) nu le-am mai auzit!!.

La inceputul anilor 70, am fost dotat cu un RX Carmen 4 (foarte bun pentruacele vremuri), la care am pus un oscilator si detector de produs, cu care ascultam emisiunile SSB, o noutate in YO.

Ulterior, am facut un cascod ARF cu ECC85 si un converter cu ECH81, dupa YO6AMD, (acum  YO6MD), totul pus la punct de YO9PC. Cu acest ansamblu aveam deschise toate benzile. Atunci nu prea se lucra in 3,5 Mhz,, chiar si QTC-ul se transmitea Duminica dimineata in 7 Mhz. Si concursurile YO, putine la numar, erau transmise in aceasta frecventa.

Despre propagare se vorbeste mult astazi, dar nu se face comparatie cu ce a fost in anii 60-70. Atunci eram incantati de propagare si nimeni nu spunea ca propagarea este proasta. De fapt era un tipar care in decursul acelor ani, nu s-a schimbat. De la rasaritul soarelui, se auzeau statiile JA si extremul orient in 14 si 28 Mhz, iar dupa amiaza inceta estul si apareau statiile din emisfera vestica, cu controale foarte bune S7-S9, dar dupa ureche, pentru ca S-metrele erau o raritate, nu ca astazi, cand panglicarii de trei jumate dau decibelii cu galeata.

In perioada de receptor, am alergat la vulpi pentru echipa TR impreuna cu Marius actual YO3CZW si cu Romica YO9CFR. Cel mai bun rezultat a fost in 1971 la C.N. de la Sarata Monteoru- BZ – locul 9 din 163 de concurenti. La aceste concursuri, am cunoscut pe marii campioni ai tarii;  Molocea Virgil,  Mierlut Ioan si multi altii. Nu pot sa nu amintesc de nea Craciun din PH care la o varsta respectabila venea de acasa direct la startul de concurs cu motoreta  Simson.  Spre incantarea noastra, era admonestat de dl. Paollatio si de antrenorul federal D-l Hancu, pentru ca nu avea numar de concurs, iar la C.N. 1972 eu i-am scris cu carbune  pe tricou un numar de concurs. Atunci l-am cunoscut, la padurea Pusticu si pe YO2BBB.

In vara anului 1972, impreuna cu YO9HF-Nicu Oniga si YO9AXR-Mihai, am fost pe Semenic la C.N. de UUS. Alaturi de noi si-a pus corturile o echipa de geologi. Eu doream sa fac facultatea de fizica tehnologica sau electronica, dar intalnirea cu ei mi-a schimbat directia, astfel ca am urmat geologia, iar geologul Stiler este acum 4X4??.

Examenul pentru clasa III l-am dat abia in anul 1980 obtinand indicativul YO2CXJ.

I-mi aduc aminte cu mare placere de vizitele la FRR din Parcul Progresu, unde am cunoscut marii radioamatori ai Romaniei ca : YO3AA -Paul Popescu-Malaiesi, YO3AC- Andrei Giurgea, YO3RF-George Craiu. YO7DZ-Cheorghe Stanciulescu, YO8DD-Dem Dascau, YO9WL- Raduta si multi, multi altii. Nu pot sa nu amintesc de YO3JP-patronul, cum i se spunea prin spate, pe  care, chiar daca unii l-au hult, eu l-am apreciat ca un foarte bun conducator al FRR fiind pe principiul calitatii si nu al cantitatii.

In anul 1980 am venit stagiar in Valea Jiului, unde am cunoscut radioamatorii. Mare a fost surpriza sa-l intalnesc pe YO2CJ- Iosif Remete, in cadru profesional si sa legam o prietenie care a durat 33 de ani. Pe YO2ZD – Anatol Poruznic din Lupeni,  de la care mai am si acum un quart de 4,5 Mhz in capsula de ebonita. Cu Eugen- YO2QC am avut relatii foarte stranse. Cu el mergeam la concursurile de UUS in Parang. Cu el am construit finale si antene, am montat repetorul R5, am organizat intalnirile din Parang si multe alte activitati.

De cand am incheiat activitatea profesionala (deci sunt tanar pensionar) m-am implicat cu tot sufletul in activitatea Clubului Silver Fox atat pe parte tehnica cat si concursuri,trafic si coordonare a activitatii in calitate de director tehnic si responsabil al retelei de urgenta al radioamatorilor din jud. Hunedoara.

 

Parang 2013, excursiile pe Slima cu YO3HST-Mitica si sotia lui

Parang 2013

 

Parang 2013 Seara festiva cu YO3HST

Parang 2013

 

Baza Muncelul Mic, 2013, ridicarea antenei pentru US cu YO2LAN

ginel

 

Baza Muncelul Mic, Relaxare inaintea concursului de UUS, impreuna cu YO2ASB-Emil

ginel

 

 

 

 

 

 

 

 

Baza Muncelul Mic -2013 Montare caseta comanda Moxon

ginel

 

 

 

 

 

 

 

 

Baza Muncelul Mic. Sub umbrela antenei Moxon

ginel

 

 

 

 

 

 

 

 

La Bejan, se bate teava  antenei pentru activarea YQ2WFF

activsre WFF zona Bejan 2013
activsre WFF zona Bejan 2013

Ce mandru sunt intre doua radioamatoareginel

 

Picture 110 Picture 102 Picture 087 DSC_6697

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

The Home of FOX HUNTING