INFORMARE  PRIVIND ACTIVITATEA IN ANUL 2023

CLUBUL SPORTIV SILVER FOX DEVA
Consiliul Director


PROBLEME ORGANIZATORICE.

Numarul membrilor clubului este de 105, dintre care 39 sunt si membri legitimati FRR, iar 31 sunt membri activi. De asemenea dintre acestia 6 sunt arbitri, doi in domeniul radio si 4 in domeniul ARDF.

45 de radioamatori au achitat cotizatia pentru anul 2023. Trebuie sa stim ca activitatea clubului se desfasoara doar cu fondurile adunate din cotizatii. Desi conducerea clubului apeleaza la structurile locale pentru asigurarea finantarii activitatilor clubului, nu se reuseste. Ce se obtine sunt mici contributii in premii constînd în obiecte si echipamente sportive pentru copiii ce participa mai ales la concursurile ARDF.

Trebuie sa remarcam activitatea deosebita a colegului nostrum Bur Alin yo2mnz care in anul 2023 a atras donatii pentru radioclub in valoare de 38 mii lei.      

Desi numarul membrilor este in scadere fata de anii anteriori constatam ca a crescut numarul membrilor activi atat in benzile de radioamatori cat si in activitatile desfasurate de club.

            Continuam protocoalele de colaborare cu Scoala Generala din Vetel, prin prof. Ciolan Călin, Palatul Copiilor din Deva prin prof. Cucu Amalia si Scoala Generala din Baita prin director Crisan Dorin. In baza acestor protocoale am realizat actiuni comune la care au participat peste 400 de copii si elevi. Un protocol deosebit de colaborare il reprezinta cel cu societatea DHS SA Deva, pentru activitati in ramura SPORTUL PENTRU TOTI.

In anul 2023 s-a actualizat la FRR lista cu radioamatorii din reteaua de urgenta, o parte din acestia sunt si din randul membrilor clubului nostru.

            Cu sprijinul D-nului Lasconi Cristi – YO2CK, Hora Marcel YO2BJZ, Popa Gheorghe YO2MTG, Dani Arcana YO2ARD conexiunile la RO-Link din Deva, Muncelu, Brad, Hateg, Petrosani si Parang functioneaza. Acestea au fost pus in functiune si asigura astfel interconectarea repetorului R0, Muncelu, Hateg si Parang in zona de activitate a nodurilor conectate la internet.

In anul 2023 au fost necesare interventii pentru buna functionare a repetorului YO2KAR-1. D-nul  Hora Marcel YO2BJZ impreuna cu Lasconi Cristi YO2CK, Popa Dorian YO2SH au asigurat asistenta si interventiile. S-au instalat antene noi care au determinat un castig de calitate in functionarea acestuia. Se impune a se efectua in acest an o intretinere a echipamentelor repetoarelor instalate la Nucet, si nu in ultimul rand reglementarea prezentei acestora la Nucet, locatie care in prezent este detinuta de Orange. S-au instalat repetoarele la Muncelu. Prin contributia membrilor clubului organizata de Dorian YO2SH s-a instalat un repetor professional de la Yaesu. La instalarea lui au participat Cristi yo2ck, Dorian yo2sh, Alin yo2mnz, Eugen yo2eoc, Totodata aceasta locatie a fost dotata cu antene de calitate de la Diamond la fel cu cele de la R0 si o antenna de unde scurte endfed, la care au participat, Dorian yo2sh, Alin yo2mnz, Cristi yo2ck, Cornel yo2lqi, Florin yo2mhv, Paul yo2cxj. Tot la Muncelu s-a realizat o priza de pamant cu eforturile fizice si financiare ala membrilor clubului. La instalarea prizei de pamant au participat Dorian yo2sh, Alin yo2mnz, Petre yo2moo, Eugen yo2eoc.  Totodata aici s-a instalat si o soba pe lemne prin munca depusa de Dorian yo2sh, Alin yo2mnz, Florin yo2mfh, Petre yo2moo.

            Biroul de diplome si QSL a functionat normal fiind coordonat de catre d-l Suta Ovidiu YO2OS.  Pentru activitatea biroului s-au cheltuit aproximativ 450 lei ce au constat in expeditii si chiria casutei postale.

 În urma constatarilor efectuate cu ocazia desfasurarii acestei activitati, facem urmatoarele precizari:
De la club expediem cartile de confirmare primite de la membrii clubului, trimestrial pana in 7 ale ultimei luni din trimestru, catre FRR, iar QSL-urile primite de membri se ridica periodic de la casuta postala a clubului.

Pentru usurarea cartarii QSL-urilor trebuie respectate o serie de reguli:

– Cartile de confirmare prezentate vor fi sortate pe tari, iar cele cu destinatie YO pe judete.
Aceasta regula este necesara pentru a usura activitatea de QSL manager, care necesita foarte mult timp.

Mentinem in continuare casuta postala a clubului C.P. 24 O.P.1 DEVA. Abonamentul acesteia, in valoare de aproximativ 292 lei a fost platit pentru anul 2024. Incurajam toti membrii clubului sa foloseasca aceasta adresa pentru corespondenta lor in activitatea de radioamator deoarece este o adresa simpla, usor de inteles pentru corespondentii straini, este sigura, nu depinde de factorul postal. Prin grija secretarului YO2OS si a lui Florin Firescu YO2MFH, aceasta este consultata periodic, iar corespondenta se aduce la club.

In anul 2023 site-ul clubului www.cssilverfox.ro a fost activat sustinut pentru a reflecta activitatile desfasurate de club, pentru informarea membrilor si popularizarea activitatii acestora pe plan national si international. Pentru exemplificare doar in anul 2023 site-ul nostru a fost accesat de peste 90250 de ori.

La Cupa Silver Fox ce s-a desfasurat in decembrie am avut o participare foarte buna. Au participat 65 de radioamatori din tara in fonie si in telegrafie dintre care 21 membri ai clubului nostru. Multumim pe aceasta cale radioamatorilor hunedoreni care s-au mobilizat si au participat in numar mare pentru sustinerea concursului. Multumim totodata lui Cristi YO2CK pentru sponsorizarea tombolei concursului cu o statie portabila Shendun si lui Gratian YO2AA pentru realizarea fisierelor UDC specifice concursului nostru astfel ca sa se poata folosi aplicatia log de concurs N1MM. La aceasta editie au participat si 3 copii membri ai clubului care au dobandit indicativele de emisie in anul 2023 si care sub indrumarea lui Dorian yo2sh au participat la primul lor concurs in calitate de radioamatori.

S-au tiparit si trimis diplomele, s-a confectionat cupa si au fost transmise participantilor.

Rezultate deosebite in competitiile nationale si international de radioamatorism au obtinut urmatorii membri ai clubului nostru: Bur Gheorghe Alin, Buta Andrei, Cimponer Răzvan, Cimponer Laura, Doboli Gratian  și Nemeș Carol.

In ramura ARDF in anul 2023 s-au obtinut multe rezultate frumoase, rezultate obtinute prin efortul organizator depus de Marius yo2cwr si Florinb yo2mfh.

Cu sprijinul lui Mihai Carol YO2LXW, Zamonita Mihai YO2QY, Angelescu Paul YO2CXJ QTC-ul radioamatorilor Hunedoreni se desfasoara cu regularitate conform programului.    Din pacate sunt putini radioamatori care confirma prezenta, chiar daca asculta emisiunea. La emisiuni in general participa 10 – 15 membri, cateodata chiar si 20. Ganditi-va ca pentru a avea o emisiune QTC de calitate se depune o munca sustinuta. Satisfactia celor care fac aceste emisiuni este confirmarea prezentei. Faceti audieri colective acolo unde se poate. Confirmati prezenta celor care asculta, chiar daca nu sunt radioamatori autorizati. Odata cu activarea nodului de ROlink numarul ascultatorilor a crescut iar aria radioamatorilor prezenti la QTC a depăsit limitele judetului. La un QTC a fost prezent chiar un fost radioamator membru al clubului nostru, domiciliat acum in SUA.

Simpozionul radioamatorilor hunedoreni s-a organizat in conditii foarte bune, la el au participat numerosi radioamatori din judet si din tara.

In anul 2023, ca de fiecare data, prin contributia majora a d-lui Angelescu Paul YO2CXJ, SIMPO PARANG a fost bine organizat. Organizatorii au depus un efort deosebit pentru asigurarea conditiilor de desfasurare. De data aceasta spatiul avut la dispozitie a fost ocupat aproape la maxim. Au fost cateva situatii de radioamatori care, datorita unor situatii personale deosebite nu au mai putut fi prezenti, altfel locatia ar fi fost ocupata 100%.

Dorim ca in anul 2024 sa activam mai mult din locatia noastra de concursuri de la Muncelu Mic si aici solicitam participarea in numar cat mai mare a membrilor nostri. Avem toate conditiile acolo, locatie foarte buna dpdv al degajarii antenelor, spatiu suficient, energie electrica si liniste radio. Toate acestea pot duce la un trafic radio interesant cu obtinerea de rezultate frumoase chiar si in aceste conditii actuale de propagare.

            In anul 2024 dorim in continuare sa activam indicativele speciale pe care le solicitam prin traditie de catre club respectiv YP2GEO si YQ2WFF. Reusita din anii anteriori cand au fost realizate mii de legaturi in timp foarte scurt trebuie sa ne mobilizeze membrii clubului pentru depasirea numarului de legaturi si cresterea astfel a popularitatii clubului in tara si pe plan international. Avem conditii pentru aceasta, membrii nostrii sunt cu mare experienta de trafic si sunt dotati cu tehnica performanta. Prin cooperarea cu Universitatea din Bucuresti in privinta Geoparcului din Tara Hategului reusim sa ne facem cunoscuti si pe acest plan. Remarcam aici implicarea lui Petre yo2moo. De asemenea este bine de stiut ca se pot solicita indicative speciale si individual de catre membri, pentru a sarbatori un anumit eveniment personal. Vor avea tot sprijinul pentru a intocmi documentatia necesara.

Este mentinuta o legatura permanenta cu membrii clubului prin adresele de e-mail sau telefon in legatura cu actiunile organizate si cu ajutorul ce poate fi acordat de catre conducerea clubului. Dorim sa realizati ca nimeni de la ACS SILVER FOX nu este salariat, deci toti fac activitate de voluntariat. Daca fiecare membru al clubului, contribuie cu ceva, activitatea generala va fi mai buna. Aceasta stare de colaborare trebuie sa fie permanenta si multilaterala.

            Foarte important este faptul ca mentinem relatiile de colaborare cu diferite structuri ale administratiei locale si de stat precum si cu structuri din domeniul social si economic. Rezultatele acestor colaborari le-am simtit la oraganizarea si desfasurarea concursurilor, simpozioanelor si a altor activitati specifice.
             Am reusit sa organizam mai bine compartimentele pe activitati si in special atragerea mai multor persoane pentru colectivele de lucru. Un compartiment care a desfasurat o activitate buna si continua a fost cel competitional condus de Dl. Bur Alin, Popa Dorian și Firescu Florin, care au mobilizat multi membri in organizarea si desfasurarea competitiilor precum si in pregatirea sportivilor. Dar si aici trebuie sa atragem mai multi participanti la concursurile de radioamatorism, orientare si sportul pentru toti, și mai multi colaboratori din sectiile respective. Este de mentionat faptul ca, sportivi de la sectia de orientare au participat la organizarea si arbitrarea concursurilor nationale de RGA. Trebuie sa facem concursuri in scoli pentru a atrage elevii la practicarea sportului.

ACTIVITATEA COMPETITIONALA.

            In domeniul ARDF Pantilimon Marius YO2CWR si Firescu Florin YO2MFH au sustinut organizarea concursurilor din acest domeniu, conform calendarului competitional sportiv din care amintim pe cele mai importante Cupa Decebal si Cupa Silver Fox.

In baza calendarului sportiv, CS SILVER FOX a coordonat, desfasurat si finantat un numar de 2 concursuri nationale de radio-orientare – Cupa Decebal si Cupa Silver Fox.- un concurs national de unde scurte -Cupa Silver Fox, si 2 competitii de masa la orientare (Cupa Orientarea pentru Toti și Cupa ProNatura) actiuni organizate in cadrul manifestarilor Sportul Pentru Toti. Numarul total de participanti la actiunile organizate de asociatie in anul 2023 a fost de aproximativ 600 (ambele sexe), numar din care un procent de aprox. 70% au fost tineri cu varsta cuprinsa intre 10 si 20 de ani. Referitor la aceste procente, clubul isi propune pe anul 2024, sa atraga printr-o publicitate mai ,,agresiva” si o mai buna organizare un numar mai mare de persoane cu varsta de peste 20 de ani.

            La campionatele organizate de FRR si internationale, radioamatorii clubului nostru au obtinut urmatoarele rezultate:

YO2MAX: Locul 1 Romania SOSB 80M CW HP la PACC 2023

YO2LRC: Locul 1 Romania SOSB 40M CW HP la PACC 2023

Yo2MNZ: Locul 1 Romania SO HP 15M CW OCEANIA DX CONTEST 2022

YO2SH: Locul 1 Romania SOHP 14M WWDX SSB 2022

YO5AXF: Medalii locul 1 PCC&PDC 2022 SOLP, Locul 2 PDC 2023 SO20, locul 1 PDC 2023 SO-LP

Cupa Moldovei 2023 locul 2 mixt, Cupa SF 2022, locul 1 categoria C, Memorial YO2RA 2023, locul 1 categoria B-cw, Memorial YO9WL 2023 locul 1 categoria B, Procontest club PCC&PDC 2022 locul 1 WW, EU, Romania, PCC-2022 locul 1 CW in Romania, Concurs Radoclub Craiova 45 editia 2023, locul 2 cw, WW RTTY WPX 2023 locul 1 Romania 14m SOLP

YO6XK: wwdx ph 2022 LOCUL 1 Romania 21M, IARU Reg1 Locul 1 Romania 144M 2022, locul 2 50M, WWDX WPX 2023, locul 1 Romania 21M SSB, WWDX SSB locul 1 Romania 21M SSB.

La Campionatul national de creatie tehnica din Drobeta Turnu Severin – 23 septembrie 2023, la Categoria A – Echipamente si accesorii pentru scurte, YO7YN a obtinut locul 1 si campion national cu lucrarea “Amplificator de putere pentru unde scurte”, totodata a fost recompensat cu diploma de merit pentru originalitea lucrarii si diploma de excelenta pentru contributia importanta la sesiunea de referate.

In anul 2023 YO2KAR a obtinut inca 5 prefixe de tari noi confirmate ajungand astfel in clasamentul YODXCLUB la 240 de entitati, urcand astfel in clasamentul YO pe locul 90 si pe locul 9 intre radiocluburi, iar in clasamentul diplomelor YO pe locul 47 si pe locul 5 intre radiocluburi. Rugam membrii clubului sa se preocupe si in continuare pentru obtinerea de noi entitati pentru indicativul clubului astfel ca acesta sa urce in clasament in continuare. Remarcam contributia lui Alin yo2mnz, Cristi yo2ck, Petre yo2moo care au lucrat pentru club DX-uri noi in acest an, din multele expeditii active in 2023.

            Prezenta informare reprezinta o trecere in revista a activitatii desfasurate de sectiile clubului pe parcursul anului 2023, dorind sa fie o analiza corecta si realista, analiza in urma careia Adunarea Generala sa propuna solutii eligibile pentru eficientizarea programelor aplicate si imbunatatirea rezultatelor practice.

BAZA MATERIALA
Sediu din municipiul Deva, compus din doua camere in suprafata totala de 35 m.p.
Baza de concurs la Muncelul Mic, compus din 3 camere in suprafata totala de 50 m.p.

Din banii de donatie s-au achizitionat in acest an:

1 Trx FT 991a

1 Amplificator ACOM 1000

1 SWR metru DAIWA

4 antene vertical de la Diamond pentru repetoare X30 si X50
Trx. I.C. 756 PRO
Antena D.P. la inaltimea de 35 m.
Amplificator 700 W HM- numai pentru baza de la Muncelul Mic.
Trx UUS Cleqq FM-12.
4 calculatoare.
Instalatia pentru RO LINK si cea pentru ECHO LINK
Aparatura de masura si control
Aparatura de emisie-receptie pentru orientare radio.
Mobilierul necesar pentru birouri si biroul de QSL.
Biblioteca.
Repetoarele clubului: R0 – YO2KAR-1 amplasament dealul NUCET Deva
Indicativul, numar telefon si adresa e-mail ale responsabilului statiei de club:
Pentru YO2KAR – Suta Ovidiu YO2OS cssilverfox@yahoo.com, tel. 0722407098.

Ajutor responsabil – Angelescu Paul YO2CXJ cssilverfox@yahoo.com,
Responsabilul retelei locale de urgenta:
SUTA OVIDIU – YO2OS e-mail ovi.yo2os@gmail.com tel. 0722407098, Deva.
Ajutor responsabil retea urgenta:
ANGELESCU PAUL- GINEL – YO2CXJ e-mail yo2cxj@yahoo.com tel. 0736047414 Deva si Petrosani.
Repetor YO2KAR-1

Amplasament: Localitatea Deva, Judetul Hunedoara
QTH locator: KN15KV
Canal: RV48 (R0)
Fin/Fout [MHz]: 145.6000 / 145.0000
Antena: Ground Plane
Putere [W]: 10W
Acoperire: Localitatea Deva si zonele limitrofe
Responsabil tehnic: CS Silver Fox Deva – YO2BJZ, Marcel

In anul 2023 nu am avut planificat si nici nu am facut cheltuieli pentru salarizarea sau premierea aparatului de conducere al clubului. Toata activitatea se desfasoara pe baza de voluntariat.

ORGANIGRAMA CLUBULUI

In conformitate cu Art. 4 Din Statutul Clubului Sportiv Silver Fox, functionam cu următoarele secţii pe ramuri de sport:
1. Radioamatorism;
2. Orientare Turistică;
3. Sport de masă.

Consiliul Director:
Presedinte Pantilimon Marius -YO2CWR
Director trafic radio Alin Bur – YO2MNZ
Director pentru sectia radio-orientare invatamant si tineret – Firescu Florin -YO2MFH
Director tehnic Angelescu Paul -YO2CXJ
Director comunicare si relatii: – ???????
Director Economic – Moțoc Liliana
Secretar – Suta Ovidiu -YO2OS
Pentru o mai buna organiazare si functionare a activitatii, Adunarea Generala a mai stabilit :
Responsabil birou diplome si QSL Suta Ovidiu -YO2OS
Responsabili QTC: Mihai Carol -YO2LXW, ZAMONITA MIHAI – YO2QI, Angelescu Paul YO2CXJ
Responsabili pe zone:
Lupeni – Uricani Ardeleanu Ioan -YO2LCQ
Petrosani- Angelescu Paul YO2CXJ
Brad- Iga Aurel- YO2CXK
Hunedoara – Mihai Carol -YO2LXW

Prezentam in sinteza activitatea sectiei de radioamatorism.
1. Numarul sportivilor radioamatori legitimati (juniori si seniori): 105
2. Conducerea activitatii sectiei de radio. Date contact.
Alin Bur – YO2MNZ
3. Clasificarea sportiva/categoria detinuta de membrii inscrisi sau alte
titluri detinute de acestia.
Antrenor emerit =1
Antrenori cl. IV= 2
Maestru emerit =1
Maestrii sport =1
YO DX CLUB =11
CL. I =18
CL. II =17
CL. III =21
4. Categorii sportive abordate la sectia radio: ARDF, CREATIE TEHNICA, TRAFIC U.S. SAU U.U.S.

COMPETITII SPORTIVE ORGANIZATE:
 Cupa SILVER FOX US
 Cupa SILVER FOX RGA
 Cupa DECEBAL RGA
 Concurs de selectie RGA

Cupa ,,CETATII” la Orientare Turistica

SIMPOZION  PARANG

Sase proiecte de parteneriat
Emisiune saptamanala de QTC YO2/HD
7. Rezultate ale sectiei radio in 2023.
LA US am participat la urmatoarele concursuri:
1. Cupa elevilor
2. Memorial YO
3. Memorial YO9WL
4. Cupa Martisorului
6. Cupa Moldovei 
8. Cupa Carasului
9. Cupa Brailei

10 Cupa Galatiului
11. Cupa Mun. Campina.
12. Camp. National US telefonie
13. Concursul Bucuresti
14. Cupa 25 octombrie.
16. La multi ani YO                                                                                                                          

17. Camp. National CW                                                                                                        

18. Cupa Jandarmeriei
19. YO DX CONTEST

20 Memorial YO2RA

21 Cupa 1 Decembrie

22. Cupa Timisului

23. Cupa Teleorman

La UUS am participat la urmatoarele concursuri:
1. Campionatul National UUS 144 Mhz.
2. YO DX UUS 144 Mhz.

Deva 24.02.2023
                                                                                                PRESEDINTE
                                                                             Prof. Marius Pantilimon YO2CWR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*