YQ2WFF

Au participat YO2SH, YO2LAN, YO2CXJ, YO2LQH
Au participat YO2SH, YO2LAN, YO2CXJ, YO2LQ

indicatii de la yo3jw

Informatii pentru lucrul in YOWFF

La acest program poate participa oricare radioamator, din afara YO sau din YO, membru la un club sau fara sa fie membru la un club. Obligativitatea este ca activitatea sa se desfasoare in limitele zonei protejate.

De unde putem vedea care sunt zonele protejate?

1. La http://wff-yo.blogspot.com exista lista zonelor protejate incluse la acest moment in programul YOFF Acestea sunt ~370 din care 26 sunt parcuri naturale si/sau nationale (Primele numere de la YOFF-001 la YOFF-026) De la YOFF 101 sunt cele care sunt cuprinse in situl Natura 2000

http://wff-yo.blogspot.com/2009/08/romanian-fauna-flora-reservation-in.html

La fiecare capitol SPA sau SCI exista un link catre hartile ce au fost anexe la Monitorul oficial al Romaniei si ele se acceseaza dand clicl pe cuvantul „aici” La fiecare se poate vedea delimitarile ei

2. La http://wff-yo.blogspot.com atunci cand se deschide in dreapta se afla sigla YOFF. Daca se da click pe ea se deschide harta Europa Natura 2000. In partea stanga jos este o fereastra unde se poate introduce denumirea unei localitati mai mari din zona urmat cu o pauza si apoi romania si se da click pe „search” Din acea harta mica se va deschide o harta  mai detailata in care o pioneza „mare” va fi amplasata pe localitatea solicitata. Harta poate fi miscata cu „mouse” tinand apasat tasta din stanga si deplasand astfel harta.

Pe harta se vor vedea zone hasurate cu albastru sau cu rosu. Zonele hasurate sunt zonele protejate in situ Natura 2000.

Daca se da click pe o zona hasurata de o singura culoare se deschide o fereastra in care apare denumirea si codul ROSPA0000 sau ROSCI0000 codurile oficiale ale acestor zone. Daca se suprapune hasuratura albastra si cea rosie atunci cand se da clicl pe o astfel de zona nu apare direct codul si denumirea. Apar doua benzi din care se alege una , apoi cealalta care duc la fereastra individuala

Pentru a afla codul de referinta se ia acel cod oficial ROSPA 0001 si ne intoarcem la list de la punctul 1. Cand aceasta lista este pe ecran tastand ctrl+F se va deschide o fereastra mica in care introducem acest cod si dam cautare in sus sau in jos pentru a vedea ce cod de referinta ii corespunde YOFF000. Acela va fi codul ce se va folosi in traficul din zona protejata.

Ce indicativ folosim?

Daca avem sansa ca locatia statiei sa fie pe teritorul unei zone protejate se poate folosi indicativul din autorizatie. Aceste cazuri nu sunt multe…

In cazul in care iesim in portabil putem avea doua situatii

a. Cand montam statia intr-un amplasament portabil si atunci folosim YO1XX/p sau

2. Cand echipamentul este montata pe masina si masina este pe teritoriul zonei protejate, atunci putem folosi YO1XX/m

Daca suntem mai multi si aici avem doua posibilitati.

1. Fiecare foloseste indicativul personal /p sau /m

2. Se foloseste un indicativ de club de catre toti operatori /p sau /m

Se recomanda ca logul in astfel de activari sa se tina in forma electronica (un program simplu este ucxlog gratuit!)

Astfel ca la intoarcerea acasa sa nu fim nevoiti sa introducem manual legaturile intr-un log electronic. daca nu atunci va trebui sa facem aceasta operatie. Un program pentru acest scop Fost Log Entry de aici www.df3cb.com.fle

Dupa ce avem logul acesta trebuie trimis in format ADIF la YO3JW coordonator YOFF, fenyo3jw(at)yahoo.com pentru a-l introduce in baza de date.

Baza de date se afla la http://ew4dx.org/WFFsearch.html unde daca se introduce indicativul propriu se pot vedea cu cine a avut legaturi in perioada anterioara. Tot de acolose poate accesa pagina cu diplomele eliberate de diferitele grupari ce se ocupa de floara si fauna. Pentru a ajunge aici va trebui sa dam click pe linkul de sub primul tabel unde este suma totala a diferitelor zone protejate. Pentru a cere diplomele este bine de a vedea daca sunt gratuite sau nu si daca sunt scrise cu rosu dand click pe ea va apare un formular de cerere care va trebui completat si citi cu atentie!

Sau la http://www.enzologtrial.org/login_en.php unde avem doua posibilitati. Pentru diploma WRFF sunt legaturile de dupa 01.01.2011 si se ajunge dand click pe sigla YOFF sau pentru diploma „Lucrat faruri de pe litoralul romanesc” dand click pe sigla cu far.

Una din regulile de baza este ca atunci cand se activeaza o zona protejata locul unde vom stationa va trebui sa arate la fel ca atunci cand noi am ajuns acolo. Cu alte cuvinte sa nu deterioram natura. Este posibil ca in anumite locatii acestea sa fie in gestionarea unor organizatii care pretind sa li se ceara acordul pentru a patrunde in teritorul respectiv. Este bine sa vedem daca e cazul sau nu.

Cat se sta in astfel de locatii?

Asta depinde de noi, fiecare care doreste sa activeze dintr-o astfel de zona. Daca se merge cu familia, mai intotdeauna, vor fi probleme, Copii, nevasta, rude sunt minunate, dar in astfel de cazuri e bine sa avem doua grupari. Radioamatorii si ceilalti astfel incat in afara perioadelor cand se mananca sau altele sa putem sta linistiti cu cele deale noastre. Altfel nu vom reusi nici cu una, nici cu cealalta si a doua oara nu va mai fi o astfel de iesire.

De aceea recomand ca sa fie de la bun inceput o planificare pe 24-48 ore in care sa putem face 5-6 trafic. Fiecare grupare sa o inteleaga pe cealalta si sa fie „super”.

Nu sunt epuizate toate cele. Cine are intrebari poate sa caute raspunsuri la http://wff-yo.blogspot.com

Pit YO3JW

2.YOFF-016 ROSPA0045 Gradistea Muncelului – Cioclovina Jude6ul Hunedoara: Baru (41%),

Banita (58%), Beriu (1%), Bosorod (42%), Orastioara de Sus (59%), Petrosani (1%), Pui

(38%)

Poate activa: (YO2CXJ si YO2LTF)

YOFF-016 ROSCI0087 Gradistea Muncelului – Ciclovina Judetul Alba: Cugir (<1%)> Jude6ul

Hunedoara: Bani6a (62%), Baru (41%), Beriu (1%), Bosorod (42%), Orastioara de Sus (59%),

Petrila (2%), Petrosani (5%), Pui (38%) Poate activa: (YO2SH, YO2CXJ, YO2LTF

4.YOFF-222 ROSCI0028 Cheile Cernei Judetul Hunedoara: Lunca Cernii de Jos (2%), Toplita

(3%) Poate activa: Echipa SILVER FOX

6.YOFF-245 ROSCI0054 Dealul Cetatii Deva Judetul Hunedoara: Deva (2%) Poate activa:

YO2LAN

7.YOFF-254 ROSCI0064 Defileul Muresului Inferior Judetul Arad: Bârzava (19%), Bata

(>99%), Birchis (>99%), Conop (6%), Petris (20%), Savârsin (46%), Ususau(11%), Varadia de

Mures (62%) Judetul Hunedoara: Burjuc (64%), Gurasada (24%), Lapugiu de Jos (14%), Zam

(31%) Judetul Timis: Faget (25%), Manastiur (16%), Margina (61%), Ohaba Lunga (52%)

10.YOFF-321 ROSCI0136 Padurea Bejan Judetul Hunedoara: Cârjiti (<1%)>

11.YOFF-373 ROSCI0188 Parâng Jude6ul Gorj: Baia de Fier (<1%)>, Bumbesti-Jiu (5%),

Crasna (13%), Novaci (29%), Jude6ul Hunedoara: Petrila (18%), Petrosani (26%), Jude6ul

Vâlcea: Malaia (11%), Voineasa (12%) Poate activa: (YO2SH; YO2CXJ)

12.YOFF-011 ROSCI0217 Retezat Judetul Hunedoara: Pui (1%), Râu de Mori (54%), Salasu de

Sus (40%), Uricani (17%) Judetul Caras-Severin: Teregova (<1%)>

14.YOFF-417 ROSCI0236 Strei – Hateg Judetul Hunedoara: Baru (46%), Bretea Româna

(<1%)>,Ha6eg (33%), Lupeni (1%), Pui (33%), Salasu de Sus(32%), Sântamaria-Orlea (4%),

Unirea (9%)

15.YOFF-431 ROSCI0250 Tinutul Padurenilor Judetul Hunedoara: Batrâna (10%), Bunila

(4%), Cerbal (6%), Lapugiu de Jos (<1%)>

YOFF-011 PARCUL NATIONAL RETEZAT (HD)

YOFF-016 PARCUL NATURAL GRADISTEA MUNCELULUI – CIOCLOVINA (HD)

Rezervatii la nivel judetean

 YOFF-193 HG 2151.2004 Geoparcul Dinozaurilor Tara Hategului Judetul Hunedoara

ATENTIE:

Procentele de acoperire %, reprezinta toata zona protejata.

                Activare locatia YO-FF 321 Padurea Bejan.

                Joi 26.04.2012. Sediul Clubului Silver Fox este plin ca un stup de albine.

                Sosesc participantii la concursul international de orientare radio CUPA DECEBAL. Sportivi vechi, sportivi noi, arbitrii, inscrieri, protocol, discutii, amintiri, si sperante pentru viitor. Sosesc si prietenii din HA care de cativa ani ne onoreaza cu prezenta.

                In alta camera, iubitorii traficului radio, pun la cale expeditia pentru activarea locatiei YO-FF 321- Padurea Bejan. Alt grup se pregateste pentru participarea la concursul de UUS Trofeul Carpati. Mare tambalau pentruca fiecare vrea sa-si impuna prioritatea. Abia dupa ora 23 se face liniste si plecam catre casele noastre.

                Vineri 27.04.2012.

                Vulpistii si vulpistele lor pleaca la concurs.

                Scurtistii cu sculele lor pleaca sa instaleze baza de lucru pentru trafic  la Padurea Bejan.

                Ce mare surpriza!. Credeam ca vom fi singuri prin zona. Acolo insa erau cel putin 200 de personae. Se instala un cort pentru un circ cu toata infrastructura lui. Se instalau zeci  de chioscuri si tarabe pentru satisfacerea poftelor celor care vor veni in zona cu ocazia zilei de 1 Mai. Am fost primiti printre ei  cu o curiozitate nedisimulata. Nu a trebuit sa mai instalam nici generatorul de curent, pentruca am fost invitati sa alimentam aparatura de la sursele lor.   Gratis!. Asta da bafta.

                Dupa ce a inceput lucrul in trafic  a trebuit sa facem fata si corespondentilor si curiosilor care erau nedumeriti cum de puten noi sa contactam asa  repede statii din toata lumea. Buna reclama!.

                Dupa ora 11, au inceput sa soseasca si concurentii de la orientare radio. Alta curiozitate pentru cetatenii prezenti, care nu erau lamuriti ce fac sportivii cu aparatele lor.

                La ora 18, a trebuit sa le intrerup alimentarea cu energie, pentru ca mariile lor, operatorii, sa se pregateasca pentru participarea la masa festiva. Mai usor e sa iei biberonul de la gura sugarilor decat microfonul de la gura radioamatorilor impatimiti de traffic.

                Sambata 28.04.2012.

                Nu s-a deschis bine geana  zorilor cand Sandu – YO2LAN si Ginel – YO2CXJ, au deschis din nou statia ca sa lucreze cu indicativul YQ2WFF. Dar numai pana la ora 9.00, pentruca au trebuit sa faca QSY la SIMPO HD editia X -2012.

                Duminica 29.04.2012.

                Trafic radio cu indicativul special pentru YO-FF 321

                A  doua etapa pentru Cupa Decebal de radio orientare. Festivitate de premiere si gata!

                Zile frumoase, pline de activitate si cu multe satisfactii.

                Cu toate activitatile, una peste alta, au fost facute totusi, peste 1000 de legaturi.

                                A consemnat pentru dumneavoastra

                                YO2BBB, George.

               

                YOFF LIST HD

  Zone YOFF care se pot activa
1.YOFF-132 ROSPA0043 Frumoasa Judetul Vâlcea: Brezoi (5%), Câineni Mari (5%), Malaia
(4%), Voineasa (48%) Judetul Sibiu: Boita (88%), Cisnadie (52%), Cristian (78%), Gura Râului
(55%), Jina (84%), Orlat (29%),Poplaca (55%), Râu Sadului (44%), Rasinari (42%), Sadu
(16%), Saliste (99%), Talmaciu (78%), Tilisca(99%)Judetul Alba: Cugir (16%), Pianu de Sus
(1%), Sugag (72%) Poate activa: (YO2SH)
2.YOFF-016 ROSPA0045 Gradistea Muncelului – Cioclovina Jude6ul Hunedoara: Baru (41%),
Bani6a (58%), Beriu (1%), Bosorod (42%), Orastioara de Sus (59%), Petrosani (1%), Pui (38%)
Poate activa: (YO2CXJ si YO2LTF)
YOFF-016 ROSCI0087 Gradistea Muncelului – Ciclovina Judetul Alba: Cugir (<1%)> Jude6ul
Hunedoara: Bani6a (62%), Baru (41%), Beriu (1%), Bosorod (42%), Orastioara de Sus (59%),
Petrila (2%), Petrosani (5%), Pui (38%) Poate activa: (YO2SH, YO2CXJ, YO2LTF)
3.YOFF-011 ROSPA0084 Muntii Retezat Judetul Caras-Severin: Zavoi (11%) Judetul Gorj:
Pades (1%) Poate activa: (YO2SH)
4.YOFF-222 ROSCI0028 Cheile Cernei Judetul Hunedoara: Lunca Cernii de Jos (2%), Toplita
(3%) Poate activa: Echipa SILVER FOX
5.YOFF-243 ROSCI0052 Dancioanea Judetul Caras-Severin: Bautar (2%) Poate
activa(:YO2SH)
6.YOFF-245 ROSCI0054 Dealul Cetatii Deva Judetul Hunedoara: Deva (2%) Poate activa:
YO2LAN
7.YOFF-254 ROSCI0064 Defileul Muresului Inferior Judetul Arad: Bârzava (19%), Bata
(>99%), Birchis (>99%), Conop (6%), Petris (20%), Savârsin (46%), Ususau(11%), Varadia de
Mures (62%) Judetul Hunedoara: Burjuc (64%), Gurasada (24%), Lapugiu de Jos (14%), Zam
(31%) Judetul Timis: Faget (25%), Manastiur (16%), Margina (61%), Ohaba Lunga (52%)
Poate activa: (YO2SH)
8.YOFF-297 ROSCI0110 Magurile Baitei Judetul Hunedoara: Baita (2%)
9.YOFF-309 ROSCI0122 Muntii Fagaras Jude6ul Arges: Arefu (89%), Berevoiesti (1%),
Bradule6 (7%), Leresti (38%), Nucsoara (85%), Rucar (55%),Salatrucu (62%), Valea Mare
Prava6 (4%) Jude6ul Brasov: Dragus (42%), Hârseni (58%), Lisa (55%), Recea (48%), Sâmbata
de Sus (50%), Sinca Noua (5%),Sinca Veche (35%), Ucea de Jos (39%), Vistea de Sus (29%),
Zarnesti (17%) Jude6ul Sibiu: Arpasu de Jos (36%), Avrig (25%), Câr6isoara (65%), Porumbacu
de Jos (41%), Racovi6a (23%),
Turnu Rosu (51%) Jude6ul Vâlcea: Boisoara (33%), Câineni Mari (45%), Perisani (51%), Fi6esti
(1%) Poate activa: (YO6XK)
10.YOFF-321 ROSCI0136 Padurea Bejan Judetul Hunedoara: Cârjiti (<1%)>
11.YOFF-373 ROSCI0188 Parâng Jude6ul Gorj: Baia de Fier (<1%)>, Bumbesti-Jiu (5%),
Crasna (13%), Novaci (29%), Jude6ul Hunedoara: Petrila (18%), Petrosani (26%), Jude6ul
Vâlcea: Malaia (11%), Voineasa (12%) Poate activa: (YO2SH; YO2CXJ)
12.YOFF-011 ROSCI0217 Retezat Judetul Hunedoara: Pui (1%), Râu de Mori (54%), Salasu de
Sus (40%), Uricani (17%) Judetul Caras-Severin: Teregova (<1%)>
13.YOFF-401 ROSCI0219 Rusca Montana Judetul Caras-Severin: Marga (<1%)> Poate
activa: (YO2SH)
14.YOFF-417 ROSCI0236 Strei – Hateg Judetul Hunedoara: Baru (46%), Bretea Româna
(<1%)>,Ha6eg (33%), Lupeni (1%), Pui (33%), Salasu de Sus(32%), Sântamaria-Orlea (4%),
Unirea (9%)
15.YOFF-431 ROSCI0250 Tinutul Padurenilor Judetul Hunedoara: Batrâna (10%), Bunila
(4%), Cerbal (6%), Lapugiu de Jos (<1%)>
16.YOFF-435 ROSCI0254 Tufurile calcaroase din Valea Bobâlna Judetul Hunedoara:
Rapoltu Mare (<1%)> Poate activa: (YO2SH)
PARCURI NATIONALE SI NATURALE
YOFF-007 PARCUL NATIONAL DEFILEUL JIULUI (GJ)
YOFF-011 PARCUL NATIONAL RETEZAT (HD)
YOFF-016 PARCUL NATURAL GRADISTEA MUNCELULUI – CIOCLOVINA (HD)
Rezervatii la nivel judetean
YOFF-193 HG 2151.2004 Geoparcul Dinozaurilor Tara Hategului Judetul Hunedoara            
         

Activare zona 245 Cetate Deva
Activare zona 245 Cetate Deva

panou explicativYO2CXJ si YO2SHYO2LAN si YO2CXJYQ2WFF245

Bejan 2013

activsre WFF zona Bejan 2013
activsre WFF zona Bejan 2013
instalare pilon antena
instalare pilon antena

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

The Home of FOX HUNTING