CUPA MUNICIPIULUI PITESTI (ed. 40)

Concurs national de unde scurte

Organizator; Clubul Sportiv Municipal Pitesti, prin Sectia de radioamatorism YO7KFA

Scopul concursului este de a contribui la omagierea ,, Zilelor Pitestiului’’.(635ani)

Participanti, Oricare radioamator care respecta Regulamentul de concurs si ,Regulamentul de Radiocomunicatii pentru Serviciul de Radioamator si are licenta de emisie. Sunt invitati sa participle si radioamatorii Romani de pretutindeni.

Data,durata, orele de desfasurare; Ultima zi de luni din luna mai ,<29 mai 2023> intre orele 15 .00 si 17.00 UTC in patru etape. Etapa a I-a 15.00 – 15.30 Etapa a II-a 15.30 – 16.00 Etapa a III-a 16.00 – 16.30 Etapa a IV-a 16.30 – 17.00 Nu sunt obligatorii toate etapele Benzi si mod de lucru; Telegrafie de la 3510 kHz la 3560 kHz Telefonie(ssb) de la 3675 kHz la 3775 kHz Categorii de participanti: Categoria A – numai telefonie, Categoria B – numai telegrafie Categoria C -ambele moduri. Categoria D -qrp cw,(minim 6 participanti) Categoria Y operatoare yl si xyl, cumulate la toate categoriile ( minim 4 participante,concurente) Controale; Se schimba controlul RS ,RST si numarul de ordine incepand cu 001 plus prescurtarea judetului sau BU pentru Bucuresti. Membrii Clubului Sportiv Municipal Pitesti transmit PI si sufixul PI este multiplicator o singura data pe etapa, indiferent de modul de lucru. Judetul propiu este multiplicator. Pentru etapele urmatoare se transmite numarul de ordine in continuare.

NOTA; Statiile de la categoria C pot lucra intro etapa cu aceeas statie in ambele moduri ,dar la un interval de minim trei minute. Statiile de la categoria D (QRP CW)pot lucra numai cw cu statiile de la categoriile;B, C, D si Y NUMAI TELEGRAFIE,ODATA PE ETAPA. PUNCTAJ; Un QSO = doua puncte indiferent modul de lucru. MULTIPLICATOR; Numarul de judete lucrate pe etapa, inclusiv cel propriu, o singura data indiferent de modul de lucru, plus prescurtarea PI .Prescurtarea PI este multiplicator o singura data pe etapa ca si prescurtarea de judet sau BU. Daca sunt participant din afara teritoriului Romaniei , transmit prescurtarea ,,judetului ‘’ si se considera multiplicator. La cat C, statia cu sufixul <>este multiplicator pentru corespondent numai odata pe etapa chiar daca a efectuat qso-uri in SSB si CW . SCOR; suma punctelor din etapele lucrate. CLASAMENTE, PREMII; Primul clasat la fiecare categorie va primi CUPA MUNICIPIULUI PITESTI Primii 6 clasati la fiecare categorie vor primi DIPLOME Clasamentul va fi anuntat la QTC si publicat pe site –ul FRR ( hamradio.ro si radioamator.ro) FISELE DE CONCURS; Se vor expedia in termen de 10 zile de la desfasurarea concursului electronic la: yo7aqf@soliber.net sau; augustin.preoteasa@soliber.net ori pe fise de concurs la adresa; CSM PITESTI str.COSTACHE NEGRI nr.26 cod 110118 Pitesti cu mentiunea ,,CONCURS RADIO’’ Data postei maxim pana la 10 iunie inclusiv.Plicurile sosite dupa data de 15 iunie nu se mai verifica si este log lipsa. Sunt asteptati si concurenti din afara granitei Romaniei, ,(transmit sufixul tarii de unde transmite ). Contestatii privind nereguli in timpul concursului se primesc numai pana la data de primire a logurilor(zece zile, data postei). Rugam sa nu se depaseasca puterea de emisie de 100w si 10 w la cat. QRP. Rugam sa se transmita controlul RST cat se poate de real pentru a putea aprecia propagarea in timpul concursului pentru eventuale schimbari ale orarului de concurs in viitor. Cu respect , pentru Y07KFA , Augustin Preoteasa 73&gl !